Pagina's

vrijdag 31 december 2010

krukken

Vanmiddag mijn geleende krukken terug gebracht naar de thuiszorgwinkel of hoe dat tegenwoordig ook heet. Leek me wel een mooie, symbolische daad om dit jaar mee af te sluiten. Veel zin in terug blikken heb ik niet.

Sinds begin december rij ik weer in mijn auto. Het plan om een tijdje een automaat te huren bleek toch niet nodig. In het begin kostte rijden wat moeite, vooral het intrappen van de koppeling, maar gaandeweg ging dat steeds beter. En vervolgens kon ik natuurlijk ook weer gewoon naar kantoor rijden en mijn werk oppakken.

En....het is een heerlijk gevoel als je na zoveel maanden naar de schuur kunt lopen, je fiets pakken en een rondje gaan rijden. Moest ik eerst wennen aan het feit dat ik de meest simpele dingen niet meer kon doen, nu ben ik blij dat ik de meest simpele dingen weer kan doen.

Lopen lukte in de loop van december ook zonder kruk(ken). Natuurlijk eerst moeizaam en langzaam maar in de loop van de tijd steeds beter. Maar voorlopig blijft die voet nog wel een aandachtspunt. Vooral soepel lopen en goed afwikkelen stuit op stijfheid, ik kan een lichte hink nog niet vermijden.

Maar met twee keer per week fysiotherapie en gewoon stug door gaan revalideer ik me het nieuwe jaar in............